There is a license error on this site:
License has expired
The Web site remains functional, but this message will be displayed until the license error has been corrected.

To correct this error:If you do not have a license file, please request one from EPiServer License Center.
Informationsteknologi i forsvaret » karriere | forsvaret
Fortsæt til indhold

Jophiel, Software ingeniør

Action- og skrivebordsarbejde, sådan beskriver Jophiel sit arbejde som software ingeniør i Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbstyrelse (FMI). Jobbet med at optimere Merlin helikopterne og støtte flyvevåbnets redningshelikoptereskadrille foregår nemlig både ude på landets flyvestationer og bag skrivebordet i Ballerup.

Vikingeskibet og en varieret hverdag
Fra rumfart til luftfart. Sådan kan man opsummere Jophiels karrierevej, da han byttede forskningen ud med et job ved forsvaret for fire år siden. Her arbejder han for at gøre eskadrillens arbejde så gnidningsfrit som muligt. Ifølge Jophiel selv, er det netop samarbejdet med soldaterne, der er noget af det fedeste ved jobbet.     

”Det giver virkelig jobbet mening, at mit arbejde bidrager til, at redningshelikopterne og deres besætninger har, hvad de skal bruge. (…) De bedste dage er dem, hvor man kan hjælpe folk i eskadrillen med nogle frustrationer. Når en pilot har et problem, som vi i fællesskab kan løse og gøre deres arbejde mere problemfrit.”

Jophiel

Alder:
39 år.

Titel:
Software ingeniør. 

Uddannelse:
Astrofysiker.

Stilling:  
Sagsbehandler KALU.



Jophiel, Software ingeniør

Det gik tydeligt op for mig, da jeg skrev mit speciale, at jeg ikke gad akademia. Jeg havde brug for at arbejde med et håndgribeligt produkt.

Jophiel, Software ingeniør

 

Den fælles indsats på tværs af faggrupper og baggrunde er da heller ikke uvant for Jophiel, der i sin fritid er en del af et fælleskab, der sejler vikingeskibe. 

”I min fritid sejler jeg vikingeskibe, hvor vi er folk fra alle mulige baggrunden, der skal arbejde sammen for at få skuden til at sejle. 

Det er lidt det samme i FMI. Folk har forskellige fagligheder, holdninger og meninger, men vi har alle et ansvar for, at vi trækker i samme retning. Den øvelse giver en fed balance til det tekniske arbejde, som jeg ikke har fundet andre steder.”

Fra forskning til forsvaret
Med en uddannelse i astrofysik fra Niels Bohr Instituttet havde Jophiel banet vejen for et arbejdsliv inden for forskning. Med tiden blev den indre akademiker dog trængt lidt i baggrunden af en mere og mere fremherskende praktiker. 

”Det gik tydeligt op for mig, da jeg skrev mit speciale, at jeg ikke gad akademia. Jeg havde brug for at arbejde med et håndgribeligt produkt, som nogen efterspurgte, og det skal jeg love for, at jeg fandt hos FMI.”

At han i forsvaret fandt sin rette hylde, kan han takke en veninde for. Hun plantede idéen om et job hos forsvaret i ham. 

”Hun spurgte mig, helt uden selv at have kendskab til det, om jeg havde overvejet forsvaret, når nu jeg gerne ville være et sted, hvor der sker noget anderledes og mere aktivt. Jeg søgte lidt rundt og fandt en stilling med titlen ”Ingeniør, der interesserer sig for fly” og tænkte med det samme; fedt, jeg er på.”  

Praktik og fysik der kan redde liv
Trods skiftet fra den akademiske verden til forsvaret har han kunnet drage stor nytte af sin videnskabelige baggrund til at hjælpe eskadrillen med helt praktiske problemstillinger.

”Jeg er ikke militært uddannet, men min uddannelse har givet mig en solid forståelse af teknik, data og software, og det er meget nyttige i jobbet. (…) At vi stadigvæk kan flyve om femten år og har helikoptere, der fungerer så godt som muligt, det er vores ansvar.”

”Det bliver ikke mere konkret end helikoptere, der bliver brugt til redningsmissioner. Hvis jeg gør mit job godt nok, så kan det betyde, at der er menneskeliv, der bliver reddet,” slutter han.